بیوگرافی علی کریمی

گزارش اخبار جام جهانی : علی کریمی (زاده‌شده به نام محمدعلی کریمی پاشاکی؛ 17 آبان 1357 ) بازیکن بازنشستهٔ فوتبال اهل ایران و از مخالفان نظام جمهوری اسلامی است. او در دوران فوتبال حرفه‌ای 18 سالهٔ خود از سال 1357 تا 1393، سابقهٔ بازی در لیگ‌های ایران، امارات، قطر و آلمان را دارد.

کریمی که به‌عنوان یک بازی‌ساز دریبل‌زن شناخته می‌شود، با لقب «جادوگر» و «مارادونای آسیا»از او یاد می‌شود. کریمی در سال 2017، از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به عنوان «یکی از نمادهای تاریخ فوتبال آسیا» شناخته شد. او در ویدیو معرفی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2018 نیز، از سوی فیفا؛ به عنوان «یکی از دو بازیکن برتر تاریخ فوتبال ایران»، معرفی شد. کریمی در سال 1394، در نظرسنجی برنامهٔ تلویزیونی 90 با کسب 52/2 درصد آراء، به عنوان محبوب‌ترن فوتبالیست دو دهه (از آغاز دههٔ 1370 تا سال 1394 ) ایران انتخاب شد. برای ادامه مطلب با سایت اخبار جام جهانی همراه باشید.

بیوگرافی علی کریمی

کریمی فوتبال حرفه‌ای خود را در سال 1375با فتح در لیگ دسته دوم فوتبال ایران آغاز کرد و پس از 2 سال به پرسپولیس پیوست که در آن‌جا در 3 فصل بازی موفق به 2 بار قهرمانی در لیگ و یک بار قهرمانی در جام حذفی شد و هم‌زمان با تیم ملی، در بازی‌های آسیایی 1998 بانکوک مدال طلا را به گردن آویخت.

کریمی از بهمن 1377 به دلیل هل‌دادن داور در بازی تیم امید به مدت یک سال از حضور در تمام مسابقات باشگاهی و ملی محروم شد. او پس از پایان این مدت دوباره به فوتبال بازگشت و در جام ملت‌های آسیا 2000نیز حاضر بود.

کریمی در سال 1380 به الاهلی امارات منتقل شد که در فصل 2003–2002، به عنوان «بهترین بازیکن خارجی لیگ برتر فوتبال امارات» انتخاب شد و در فصل 2004 –2003، عنوان «آقای‌گل لیگ برتر فوتبال امارات» و «مرد سال فوتبال امارات» را کسب کرد.

او با تیم ملی ایران در جام ملت‌های آسیا 2004 مقام سوم را کسب کرد و هم‌زمان به عنوان آقای‌گلی این مسابقات (مشترکاً با علاء حبیل از بحرین) دست یافت. او در همین سال (2004) جایزه «مرد سال فوتبال آسیا» را از کنفدراسیون فوتبال آسیا دریافت کرد. او در سال 2005 به باشگاه بایرن مونیخ پیوست و در 2 سال حضورش در این باشگاه ضمن انجام 42 بازی رسمی، قهرمانی جام حذفی آلمان و بوندس‌لیگا را هرکدام یک بار تجربه کرد.

او همچنین در جام جهانی 2006  با ایران حاضر بود و در جام ملت‌های آسیا 2007 نیز بازی کرد. سپس به القطر در لیگ ستارگان قطر رفت و پس از یک سال به پرسپولیس در لیگ برتر فوتبال ایران برگشت که حضورش در این تیم یک سال ادامه داشت.

کریمی بازی در ایران را با 1/5 فصل حضور در استیل‌آذین ادامه داد و در نیم‌فصل دوم 2011 –2010 عضو باشگاه شالکه آلمان بود که قهرمانی جام حذفی آلمان را برای بار دوم کسب کرد.

کریمی به پرسپولیس بازگشت تا سومین دوره حضور خود را با این باشگاه تجربه کند. پس از 2 فصل بازی، او به باشگاه فوتبال تراکتور پیوست و آخرین فصل دوران بازیگری خود را با قهرمانی در جام حذفی پایان داد.

کریمی در سال 1393 با دستیاری کارلوس کیروش در تیم ملی ایران پا به عرصه مربیگری گذاشت. او همچنین برای مدتی هدایت تیم سپیدرود را بر عهده داشت. کریمی در دی ماه 1399 نیز؛ برای انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال، نامزد شد که انتخاب نشد.

کریمی خارج از دنیای فوتبال، به‌خاطر مشارکت‌های عموماً پنهانی خود در امور خیریه و همچنین واکنش‌ها و مواضع صریح در مورد وقایع ایران، به عنوان یک کنشگر مدنی شناخته شده‌است.

علی کریمی در سال 1369 زمانی که فقط 12 سال داشت برای اولین بار فوتبال را از تیم نوجوانان نفت تهران شروع کرد. برادر بزرگترش به نام فرشید یک سال قبل از اینکه علی به این تیم بپیوندد، در آنجا بازی میکرد.

پس از آن او به باشگاه نوجوانان آسیا ملحق شده و در رده سنی جوانان در این باشگاه نیز حضور داشت. سپس به تیم فتح تهران انتقال یافت. کریمی در تیم فتح در وهله اول در رده سنی جوانان بازی کرده و در سال 1357 در زمره تیم بزرگسالان درآمد.

در آن هنگام که بالاترین سطح فوتبال ایران شامل لیگ آزادگان بود، تیم فتح در لیگ دسته دوم قرار داشت. علی کریمی در رده بزرگسالان در تیم فتح دو فصل در مسابقات حضور یافت. او در فصل 1376–1375 بازی خوبی را در زمین ارائه داد و پس از آن در فصل 1377–1376 در تیم فتح به مرز صعود لیگ آزادگان قرار داشتند که سرانجام این صعود برایشان میسر نشد.

قرارداد با استقلال:
علی کریمی پس از دوفصل بازی درخشان در تیم فتح با پیشنهاد مطلوب تیم استقلال و پرسپولیس مواجه شد. به طوری که در بیستم بهمن ماه سال 1376 اقدام به بستن قرارداد داخلی با استقلال تهران نمود.

طبق این موافقتنامه تعیین گردید، علی با دریافت پیش پرداخت 5 میلیون تومانی از شروع فصل 1377 با پیراهن آبی تیم استقلال وارد زمین فوتبال شود.

ولی در این میان طرفداران تیم استقلال که در جریان پیوستن و امضای قرارداد علی کریمی با تیم شان نبودند، رفتار و برخورد نامتعارفی با او انجام دادند که در نهایت علی کریمی اقدام به لغو قراردادش نموده و با تیم پرسپولیس به گفتگو نشست.

جام فوتسال رمضان 1376:
در دی ماه سال 1376 مسابقات فوتسال جام رمضان با حضور 32 تیم در هشت گروه در سالن 12 هزار نفری آزادی شروع گردید. پس از انجام بازی های مقدماتی سرانجام چهار تیم به مرحله نیمه نهایی این مسابقات در بهمن ماه 1376 صعود کردند که شامل تیم آتش نشانی، فتح، استقلال و پرسپولیس بودند.

در مرحله نیمه نهایی تیم فتح توانست با پیروزی بر تیم پرسپولیس به مرحله نهایی ششمین دوره این مسابقات قدم گذارد. مسابقه نهایی مابین دو تیم فتح و استقلال صورت گرفت. در این دیدار کریمی سه گل در دروازه حریف نشانده و یک پاس گل نیز فرستاد.

کارکرد و بازی خوب کریمی در این مسابقات سبب شد، تا مسئولین تیم استقلال و پرسپولیس از او برای حضور در تیم شان دعوت کنند. سرانجام او با قبول پیشنهاد تیم پرسپولیس به این باشگاه ملحق شد.

پرسپولیس:
فصل 78–1377:

در خرداد ماه سال 1377 هنگامی که ایویکا مت‌کوویچ مربیگری تیم پرسپولیس برعهده داشت علی کریمی به این تیم ملحق شد و علی پروین از هفته چهارم لیگ سرپرستی تیم پرسپولیس را عهده دار شد. تیم پرسپولیس مقارن با اولین فصل حضور علی کریمی در این باشگاه، توانست قهرمانی لیگ و جام حذفی را از آن خود کند.

در 22 شهریور سال 1377 علی کریمی برای نخستین بار در لیگ با پیراهن تیم پرسپولیس در مقابل تیم پلی اکریل اصفهان در بازی حضور پیدا کرد. پس از گذشت چهار هفته از رقابت های لیگ، علی کریمی در تاریخ 10 مهر سال 1377 اولین گل خود را در تیم پرسپولیس در مقابل سایپا به انجام رساند و فردای همان روز از طرف منصور پورحیدری سرمربی تیم ملی برای پیوستن به تیم ملی دعوت گردید.

در آبان ماه 1377 علی کریمی برای بار نخست در دربی تهران پا به مستطیل سبز گذاشت.‌ در این بازی که با نتیجه 1–0 به نفع تیم پرسپولیس خاتمه یافت، کریمی به عنوان هافبک چپ در میدان حضور داشت.

با پایان یافتن بازی در مقابل تیم استقلال کریمی جهت شرکت در بازیهای آسیایی سال 1998 برای بار دوم به اردوی تیم ملی دعوت شد. پس از آنکه او قهرمانی تیم ملی را در بازیهای آسیایی جشن گرفت، مجدداً برای رقابت های لیگ برای پرسپولیس وارد میدان شد که در این دیدارها مقابل تیم های تراکتورسازی و ذوب آهن گل های روانه دروازه کرد.

علی کریمی قبل از حضور در تیم بزرگسالان، در تیم ملی امید ایران نیز شرکت کرده بود. در بهمن ماه سال 1377 او در بازی دوستانه تیم ملی امید ایران که مقابل تیم ویتنام انجام شد، اقدام به هول دادن داور وسط نمود و طی حکمی از سوی AFC در تمامی مسابقات به مدت یک سال محروم ماند. لذا این امر سبب شد تا با حکم کمیته انضباطی برای یک سال از تیم پرسپولیس جدا شود. علی کریمی قبل از این رویداد در دور برگشت لیگ برای آخرین بار در مقابل تیم پلی اکریل اصفهان با پیراهن پرسپولیس در زمین بازی کرد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا